September 25, 2009

My Raya do

1st day raya.

Kain ni beli from sis Yela last year.. punya la berkurun lama nya kain tu terperap. hahaha.. Tahun ni banyak gila kain, dah borong kain kat sis Yela, lepas tu pegi borong lagi kain kat Jakarta. Campur pulak my lil sis punya hasil borongan kat Jakarta jugak. Last-last taktau mana satu nak buat baju raya. So to be fair, FIFO la senang.

I'm thinking of selling kain2 yang lebih-lebih tu nanti @ Never Pay Retail. Percubaan business kecil-kecilan seperti yang dirancang bersama Alisa. hahaha...

 
 2nd day raya.

Kalau raya kat Penang, usually raya sehari je. I mean, proper pakai baju kurung, pegi beraya rumah saudara-mara. The next day onwards... jalan-jalan cari makan and ronda-ronda pusing Penang! 


Ini adalah percubaan pertama memakai fake eyelashes. Saja nak testing sebab tengok orang lain pakai cun je. Tapi buruk!!! Senget sebelah lepas tu tak reti nak betulkan. hahahah... dah lah berat. Nasib baik beli RM5 je kat Daiso. Ingatkan kalau cun baru nak beli Shu Uemura punya. Kensel lah macam ni.

Okay dah buang fake eyelashes tu. Pakai mascara lagi senang.
 

4 comments:

TunaTurner said...

i know ur kain sume sure cantik2. preview kat i dulu boley tak uols??*tamak* ;)

rara said...

baiklah. tungguuuuuu~

Cath J said...

HI.. blog hopping here... pakai mascara yg boleh memanjangkan bulu mata tu lagi best... ^_^

rara said...

cath.. yup yup.. nanti i try :)