February 7, 2009

Value for money


Kawan2, this is what we call value for money. I bought both the shampoo and conditioner for only RM146. Actually that's the price for the shampoo alone. So now kedai ah so tu ada promo beli shampoo free conditioner. Tapi rasanya sume kedai barang2 rambut kat Sg Wang tu ada promo buy 1 free 1 ni. Sebab masa saya beli yang kecik dulu tu pon sama. Tapi kat kedai lain. Anyway, the conditioner is priced at RM130. Total should be RM276. Since conditioner tu free, jimat la aku RM130..


Ini yang kecik dah nak habis. Also buy 1 free 1. Agaknya Schwarzkopf ni tak laku kot. heheheh...


The shampoo. The big one is 1250ml while the smaller bottle is 250ml. Price for 1000ml is RM146 and price for 200ml is RM47. I saved RM89!


For the 1000ml conditioner, it's priced at RM130 and the 200ml bottle is RM47. Tapi dua2 free.

Yang kecik tu tak ingat beli bila but I think should last for 2-3 months kot, kalau mengikut kegunaan saya yang cuci rambut everyday ni. So kalau ikut size dia, yang kecik can tahan max 3 bulan so yang besar can tahan until 15 months! Boleh tahan setahun la kira. So RM146 divide by 12, total is around RM12.20. Wahhhh sungguh menjimatkan!

Jadi kawan2, lepas ni silalah beli shampoo and conditioner besar bagak macam ni. Or kalau nak share dengan saya pon boleh. Bawak botol shampoo kosong nanti aku isi kan. Nanti aku charge ikut berapa ml. hahahha...

1 comment:

ti.e.na said...

i oso rase Schwarzkopf ni tak laku. sebab aritu i beli the hair moisturizer/leave-in conditioner rm45 for 2. err, ke mmg price die camtuh?:P